't Wylde Leren

Voor alle ervaringen met hb kids en teens op de middelbare school en thuis.
Plaats reactie
Maccupid
Berichten: 48
Lid geworden op: za 27 feb , 2021 8:25 pm

't Wylde Leren

Bericht door Maccupid »

Dochter heeft haar zinnen gezet op een reis met 't Wylde Leren, https://wyldeleren.eu/. Ze wil graag mee met de Groene Koers, omdat het thema duurzaamheid haar aanspreekt. De kosten zijn nog wel een hobbel, maar ze heeft al wat ideeën.

Zijn er hier mensen met ervaring met de reizen van 't Wylde Leren?

Inde
Berichten: 120
Lid geworden op: zo 28 feb , 2021 10:39 am

Re: 't Wylde Leren

Bericht door Inde »

Geen ervaring mee, maar het moet me van het hart: waarom moet dat zo idioot veel kosten? Kost de helft van een scholierenuitwisselingstraject van een jaar :shock: Daar zou ik als ouder honderd keer liever mijn geld aan uitgeven.
oudste: klas 3 | jongste: klas 2

Maccupid
Berichten: 48
Lid geworden op: za 27 feb , 2021 8:25 pm

Re: 't Wylde Leren

Bericht door Maccupid »

Dat hangt ervan af waar je het mee vergelijkt, denk ik. Als ik het vergelijk met een volpension vakantie van 3 weken is het alweer een stuk minder duur. Ik heb geen idee wat een scholierenuitwisseling kost. Omdat mijn dochter niet op regulier onderwijs zit, heeft ze geen mogelijkheid zoiets via school te doen. Bij een scholierenuitwisseling stel ik me voor dat de kinderen gewoon meedraaien in wat er al aangeboden wordt. Dat is dan natuurlijk goedkoper dan een reis, waar alles voor deze groep georganiseerd wordt ( er gaan 5 begeleiders mee, met diverse specialismen, op een groep van minimaal 10 kinderen).

Daarbij is duurzaamheid een thema dat haar erg aan het hart gaat en bezoeken ze tijdens de reis elke dag een project dat verband houdt met duurzaamheid. Daar wordt ze dus veel enthousiaster van dan naar school gaan in een ander land, terwijl ze al zulke negatieve schoolervaringen heeft....

Inde
Berichten: 120
Lid geworden op: zo 28 feb , 2021 10:39 am

Re: 't Wylde Leren

Bericht door Inde »

Sorry, het was zeker niet mijn bedoeling om het af te kraken. Ik schrik gewoon van dit soort bedragen. Kan er heel slecht tegen als er geld aan de strijkstok blijft hangen bij dit soort initiatieven.

Ik hoop dat er nog iemand reageert met ervaring.
oudste: klas 3 | jongste: klas 2

Baloo
Berichten: 88
Lid geworden op: di 02 mar , 2021 8:09 am

Re: 't Wylde Leren

Bericht door Baloo »

Geen ervaring mee. Er zijn meer van dit soort programma's, allemaal ook met dezelfde soort prijzen
https://www.schoolatsea.com/
https://masterskip.com/
Het lijkt me ook duur om dit te organiseren; een schip is sowieso al duur om te varen. Het is veel geld, maar wel een prachtige ervaring. En veel vakanties zijn inderdaad duurder.

Anne72
Berichten: 198
Lid geworden op: vr 26 feb , 2021 4:07 pm

Re: 't Wylde Leren

Bericht door Anne72 »

Wat een mooie droom om naar toe te werken. Ik kan me voorstellen dat ze hier heel enthousiast van wordt. Mooi dat ze ook al nadenkt over het geld.

Volgens mij staat of valt de reis met het gezelschap waar je in bent. Dat is ook mijn ervaring met de groepsreizen die ik heb gemaakt. Meer nog dan de begeleiding al hebben die daar ook een rol in. Zoals ik het zie creëren zij iig de optimale voorwaarden voor een fantastische reis.

Anne72
Moeder van Xke 2006, 5 ath E&M en Menneke 2008 brugklas (3e jaar van 3)

Kid-explosion
Berichten: 19
Lid geworden op: di 30 nov , 2021 11:10 am

Re: 't Wylde Leren

Bericht door Kid-explosion »

wat en mooi gegeven zo en vakantie... ik moest vroeger vaak op kamp van mijn ouders in verband met hun werk... en eerlijk is eerlijk... heb ik daarvan erg veel geleert, het waren leuke weken waar ik vooral leerde met anderen zamen te zijn en het was fijn om en vriendengroep op te bouwen dat over het hele land en soms meerdere landen verstrooid was... als het toen soms niet goed ging op school had ik wel het besef dat er meer is.. dan mijn klas... ik zeg doen... lijkt me fantastisch ... bij mij was het toen vaak gekoppeld aan de taal frans .. dus ben heel Frankrijk af .. dit lijkt me nog ens en stap leuker.. :-)
d van eind 2016 groep 3
zelf autodidact in Nederlands

Plaats reactie