Het is nu 21 jan 2020, 06:06
 Pagina 1 van 1 [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Update
BerichtGeplaatst: 14 maart 2019, 02:20 
Volwassene

Geregistreerd: 25 sep 2018, 22:09
Berichten: 9
Hallo allemaal,
Het is alweer even geleden dat ik hier heb geschreven, maar we leken een doorbraak te hebben. De tip van de filmpjes (super logisch ook achteraf) heeft op zich goed uitgepakt, school gaat er nu in mee dat ze thuis meer laten zien dan op school. Na de kerst vonden we ook een hb afdeling van een school die bereid leken de jongens aan te nemen. Ze hebben meerder keren contact met ons gehad, en ook met school, en uiteindelijk leek het zelfs geregeld. We hadden een gesprek met iemand van daar en met school over (wat wij én school dachten) de te nemen stappen (vnl. testen) om de jongens over te laten stappen.
Echter, in het gesprek gaf de ‘afgevaardigde’ ineens aan dat ze zich afvragen of hun afdeling de beste onderwijsplek is voor de jongens. Er zijn bij hen twijfels of hoogbegaafdheid de boventoon voert of dat er wellicht sprake is van een andere problematiek. Allereerst zaten wij daar van ja duh, natuurlijk is er andere problematiek, dat wist iedereen vanaf het begin. Het punt was juist dat we denken dat die problematiek verergerd wordt door het onder niveau presteren. Als dit de standaard redenering is zullen onze jongens waarschijnlijk nooit ergens naar school kunnen.
Ze hebben wel een ondersteuner voor de jongens geregeld die elke woensdag met ze komt werken. De woensdagochtend is dan ook het enige moment dat de jongens nog naar school gaan, verder houden we ze thuis (met ‘goedkeuring’ - eigenlijk meer gedogend - van school en de leerplichtambtenaar). De jongens reageren op zich goed op deze ondersteuner, en inmiddels hebben ze ook een psycholoog die bij ons thuis komt. De jongens gaan momenteel ook wel echt goed vooruit qua testbaarheid, dus we hopen dat we voor het nieuwe schooljaar kunnen testen. Wordt dus vervolgd..._________________
Vader van
J. (feb. 2012) en S. (dec. 2012)
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Update
BerichtGeplaatst: 14 maart 2019, 22:39 
Volwassene

Geregistreerd: 30 okt 2015, 18:16
Berichten: 391
Hoi, fijn om te horen dat jullie vorderingen maken, al gaat het niet zo snel als je had gehoopt met school. Bedankt voor de update, en hou vol!


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Update
BerichtGeplaatst: 11 nov 2019, 19:07 
Volwassene

Geregistreerd: 25 sep 2018, 22:09
Berichten: 9
Inmiddels zijn we weer een aantal maanden verder. Vlak voor de zomervakantie hebben de jongens een gecombineerde ontwikkelings-/IQ test gedaan waarin het gemiddelde van meerdere ontwikkelingsaspecten werd genomen. Ondanks onze vermoedens zijn we toch wel geschrokken van de uitslag. S. komt uit op een IQ van 151, J. scoorde 142. De psycholoog gaf wel aan dat J. echt belemmerd wordt door zijn gevoeligheid en dat deze omstandigheden zijn uiteindelijke IQ naar beneden haalden.
Deze uitslagen zijn op zich positief omdat school eindelijk heeft ingezien dat de jongens niet op het ZMLK horen. Sterker nog, ze gaven aan dat ze volgens de wet (of eigen richtlijnen?) de jongens niet eens meer mogen aannemen. Veel te hoog IQ.
Aan de andere kant hebben we nu nog geen andere school voor de jongens. We hebben ons erbij neergelegd dat regulier basisonderwijs niet haalbaar is en zijn in gesprek met een particuliere school. Ze staan open voor de jongens, maar stellen wel eisen aan vooropleiding en schoolrijpheid. De jongens zijn inmiddels 6 en 7 en hebben nog nooit formeel onderwijs genoten en zeker niet op hun niveau. Ze zijn dan wel intelligent, maar ze hebben nog nooit een reguliere les gevolgd, ze hebben geen idee van instructie / verwerking, en ze missen veel basisvaardigheden zoals werken in een werkboek of schrift.
We geloven dat ze dit wel zullen kunnen leren, en daarom hebben we weer een aanvraag voor vrijstelling van de leerplicht gedaan, deze keer met uitleg/steun van de orthopedagoog van de vorige school. We mogen ze nu een schooljaar thuishouden. De jongens krijgen RT, speltherapie, SoVa training en psycho-educatie. Met deze voorbereiding hopen we dat ze volgend schooljaar in groep 6 kunnen starten.

Nu we een plan hebben en in wat rustiger vaarwater zitten hoop ik hier vaker te kunnen lezen/schrijven.

Alvast erg bedankt voor het meedenken.

Al_________________
Vader van
J. (feb. 2012) en S. (dec. 2012)
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 Pagina 1 van 1 [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: