Het is nu 25 mei 2019, 06:01
 Pagina 4 van 4 [ 65 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Huilend meisje groep 1
BerichtGeplaatst: 25 sep 2018, 16:57 
Volwassene
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 mei 2010, 13:48
Berichten: 2295
Hoi Juliette,

Ik weet niet of het al genoemd is, (heb niet alles doorgelezen), maar volgens mij mag je je dochter als ze vier gewoon nog een dag(deel) in de week thuishouden. Ik heb dit bij jongste ook gedaan (de oudste twee zaten hebben in het buitenland gekleuterd en daar waren veel minder uren). Dit geeft haar misschien even een rustmoment in de week. (als het voor jullie ook te regelen is) en de mogelijkheid om even 1 op 1 aandacht thuis te krijgen._________________
Moeder van 3
x 2004 4 tweetalig ath
y 2005 2 tweetalig ath
z 2007 groep 8
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Huilend meisje groep 1
BerichtGeplaatst: 26 sep 2018, 11:37 
Volwassene

Geregistreerd: 27 feb 2017, 21:53
Berichten: 72
Juliette:

Klinkt heel erg als het verhaal van onze dochter. Al loopt jouw meisje nog iets verder voor dan onze dochter. Onz dochter ging lezen met 4,5 jaar maar kende alle letters al op 3 jarige leeftijd en was vooral op rekengebied heel ver.

Een jaar gehad vol huilen, geen aansluiting en grote teleurstelling dat ze niet mocht leren lezen op school.

Ze bloeide weer wat op toen ze 3x per week uit de klas mocht om samen met de OA’er met het plusgroepje van groep 2 mee te doen. Na groep 1 is ze naar groep 3 gegaan en toen ging ze vrolijk naar school.

Houd haar goed in de gaten want dit is funest voor haar zelfvertrouwen... misschien mag ze wel wat dingen mee gaan doen met groep 2 en na de kerstvakantie naar groep 2? En dan na de zomer naar groep 3? Vraag eens na bij de IB’er of ze in aanmerking zou kunnen komen voor een arrangement? Het ligt eraan hoe de gelden verdeeld zijn maar in sommige samenwerkingsverbanden zijn er light arrangementen van 2500 euro per schooljaar beschikbaar als je kind uitkomt op een IQ boven de 120 of 130. Met dat geld kunnen ze bijvoorbeeld een HB specialist inschakelen. Hier op school waren er helaas geen arrangementen en is onze dochter al na de herfstvakantie door de orthopedagoog van school geobserveerd en heeft deze gesprekjes met haar gevoerd. Zij deelde onze zorgen en zo is het balletje aan het rollen geraakt._________________
Mama van meisje juli 2012 - groep 3
en heerlijke wijsneus november 2015
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Huilend meisje groep 1
BerichtGeplaatst: 27 sep 2018, 12:10 
Volwassene

Geregistreerd: 11 feb 2018, 22:46
Berichten: 180
Annemiek, hier gaan ze in groep 1/2 maar 3 hele en een halve dag naar school. Ik heb dat in het begin langzaam opgebouwd en nu gaat ze volledig.

Annemeis, bedankt voor je reactie. Hoe gaat het nu met jullie dochter? Fijn (beetje dubbel) dat er herkenning is.
Ik heb gelukkig een heel goed gesprek gehad met de juf. Ze gaf aan dat ze bij dochter denkt aan in ieder geval een ontwikkelingsvoorsprong. Ze ziet ook de zijnskenmerken zoals de lat heel hoog leggen, perfectionisme en daardoor dus faalangst en onderpresteren. Juf laat haar op dit moment al met groep 2 meewerken en probeert haar daarnaast nog extra uit te dagen met moeilijkere werkjes zodat ze leert fouten maken. Dochter gooit dan vaak haar kont tegen de krib en gaat huilerig babyachtig gedrag vertonen om hier onderuit te komen. Ze is zo vreselijk faalangstig. Juf accepteert dit gedrag niet en blijft haar op haar niveau aanspreken. Dit is een ‘strijd’ waarbij juf voet bij stuk wil houden zodat dochter weer wat er van haar verwacht word. Juf vertelde dat ze dacht al een heel eind te zijn met deze strijd: dochter lijkt door te hebben dat ze fouten mag maken al hoewel ze dit nog steeds erg moeilijk vind. Nu moet ik zeggen (even afkloppen) dat ze de laatste paar dagen ook echt met plezier naar school gaat en zo ook weer thuiskomt. Ze is wel prikkelbaar thuis maar over buikpijn heb ik haar nu niet meer gehoord. Juf had het er inderdaad over om haar in de loop van het jaar door te sluizen naar de oudste kleuters en dat ze hoogstwaarschijnlijk na de zomer meegaat naar groep 3. Juf gaf ook aan dat ze het meeste optrekt met kinderen uit groep 2. Op sociaal/emotioneel gebied vermoed ze ook een voorsprong, dit is haar op verschillende momenten op gevallen. Maar dochter blijft erg goed in zichzelf aanpassen. Ik hoop heel erg dat het zo doorgaat met ons meisje en dat ze lekker in haar velletje komt te zitten._________________
Dochter juli 2014
Dochter mei 2016
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Huilend meisje groep 1
BerichtGeplaatst: 27 sep 2018, 13:55 
Volwassene

Geregistreerd: 28 feb 2010, 23:37
Berichten: 1771
Onze extreem faalangstige Oudste heeft als kleuter een juf gehad die echt strijd voerde. Oudste reageerde op werk waar ze bang voor was door zichzelf over de rooie te jagen, en juf was streng en accepteerde dat gedrag niet. Oudste werd gewoon aan het werk gezet.
Het gevolg: een kind dat bang was voor juf, dat elke dag natte plekken in haar broek had en dat dacht dat ze dom was. Ze werd alleen maar faalangstiger en aangezien veel werkjes waar ze op die manier aangezet werd met lezen te maken hadden bouwde ze een dusdanige weerzin tegen alles wat daarmee te maken had op dat we op een gegeven moment dachten dat ze dyslectisch was.
Door meerdere omstandigheden hebben wij haar van school laten wisselen, maar deze aanpak van juf speelde daar een grote rol in.
Kijk dus goed uit hoe juf die 'strijd' voert. Is dat vanuit verbinding, veiligheid en vertrouwen? Of is het vanuit: afkeuring en 'je moet je niet aanstellen.'
Er is een behoorlijk grote kans dat jouw dochter veiligheid en hulp bij juf zoekt, want ze is echt heel erg bang. Dat heeft de juiste aanpak nodig want anders slaan de angst en de spanning naar binnen in plaats van dat ze groeit en zekerder wordt.
Als ik jullie was zou ik er toch een hb-deskundige bijhalen. Het kan zijn dat juf precies de juiste snaar te pakken heeft, maar bij ons had juf dat niet en dat heeft een hoop therapie gekost.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Huilend meisje groep 1
BerichtGeplaatst: 27 sep 2018, 13:59 
Volwassene

Geregistreerd: 11 feb 2018, 22:46
Berichten: 180
Bedankt Wilg voor het delen van je ervaring. Wat heftig zeg! Ik hoop inderdaad dat de juf de juiste snaar te pakken heeft. Ik ga het goed in de gaten houden.
De afspraak met de hb deskundige heb ik al gemaakt daar kunnen we over een maand terecht. Ik wil toch ook graag handvaten en advies van een deskundige op dit gebied i.p.v. enkel van de juf._________________
Dochter juli 2014
Dochter mei 2016
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 Pagina 4 van 4 [ 65 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: