Het is nu 19 feb 2018, 20:43




 Pagina 7 van 7 [ 124 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Groep 1 2017/2018
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 13:07 
Volwassene

Geregistreerd: 26 apr 2017, 13:51
Berichten: 71
Op de vorige vraag: Onze meid begon op 2,5 jaar meteen in de eerste kleuterklas en ging meteen volle dagen aar school. De eerste maand was ze lekker moe na school (haar energiepeil is enorm), hierna was ze het gewend en ging ze op haar gewoon uur ook terug naar bed.

Op de vraag van de IQ-test: onze meid zal binnenkort waarschijnlijk getest worden om te kijken hoe ze haar het best kunnen helpen: waar is ze sterk in, waar heeft ze ondersteuning nodig, ... Voor ons is het ook niet om te weten hoe sterk ze is, maar vooral ook om te weten wat zij nodig heeft om gelukkig te zijn/blijven op school



_________________
Stuitermeid 2014
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2017/2018
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 14:38 
Volwassene

Geregistreerd: 22 apr 2015, 18:45
Berichten: 229
Hier is vanmorgen de wppsi bij dochter afgenomen. Dit omdat dochter sinds begin oktober een terugval laat zien. Ik mocht erbij zitten, maar wat slopend is dat dan zeg. Ik heb het gevoel ook dat ze het niet heel best gedaan heeft. De subtests waarbij ze iets moest doen vond ze erg leuk en deed ze vrij goed, maar die waarbij ze antwoord moest geven daar werd ze heel verlegen, vingers in haar mond, tranen in haar ogen en zei ze voor haar doen vreemde dingen (of ik weet het niet). Nu nog een week in spanning zitten, wachtend op de uitslag. Hopelijk kunnen we er iets mee naar school toe.



_________________
Zoon A. (2008), zoon B. (2010), dochter C. (2013)
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2017/2018
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 15:16 
Volwassene

Geregistreerd: 14 jun 2016, 21:05
Berichten: 224
Wij hebben onze oudste dochter laten testen in groep 1 omdat het niet goed ging. Dat was met de WPPSI. Helaas bij een tester zonder ervaring met HB kinderen en in een tijd dat ze bijzonder slecht in haar vel zat. Gevolg, kind dat niet wilde meewerken en een test die weliswaar een vermoeden gaf van een ontwikkelingsvoorsprong maar wel compleet onbruikbaar was. Uiteindelijk in groep 2 nogmaals laten testen om te bezien of HB onderwijs tot de mogelijkheden behoorde. Dit keer met de RAKIT 2 en bij een tester gespecialiseerd in HB. De afname ging super, duidelijk rapport waar we onze dochter in herkenden en uiteindelijk de overstap gemaakt naar HB onderwijs waar ze nu in groep 3 zit. Ook daar blijft het helaas zoeken, maar inmiddels hebben we weer een gesprekje met de psycholoog achter de rug en die heeft een aantal ogenschijnlijk simpele tips waarmee we hopen dat de juffen uit de voeten kunnen.

De jongste zullen we volgend jaar ook gaan testen, mede voor de toelating voor groep 3.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2017/2018
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 16:04 
Volwassene

Geregistreerd: 08 apr 2017, 19:59
Berichten: 187
CInI, dat was inderdaad ook hoe mijn dochter zich gedroeg. Het duurde veel te lang en ze heeft het ook niet af gekregen. Onze tester had wel ervaring met hb maar niet met hele kleine kinderen, is mijn inschatting. Zo was bijvoorbeeld de stoel waar ze op moest zitten veel te groot (gewoon een stoel voor volwassenen zonder kussen oid), dus ze kwam net met haar kin boven de tafel uit, heel ongemakkelijk. De wppsi duurt lang en is ook wel schools qua opdrachtjes en verbaal gericht. Misschien gaat testen met de son of de rakit beter. Een jaar jonger of ouder maakt op die leeftijd ook veel uit. Als we niet toen met die schoolkeuze bezig geweest waren, had ik het niet gedaan. Onze oudste is getest toen ze net 7 was met de wisc. Dat ging prima.

Misstig, ik denk ook dat het erg van de school afhangt of als je een test hebt gedaan, wat de school dan gaat doen. Bij ons op school is het niet zo, dat je dan automatisch wel 'passend onderwijs' krijgt, is mijn ervaring met de oudste. Ze moeten het eerst in de klas laten zien, anders gebeurt er niks. En het blijft altijd zo, dat je kind in een klas zit met andere kinderen en dat die andere kinderen ook aandacht krijgen van de juf. Ik bedoel eigenlijk te zeggen: perfect wordt het denk ik nooit. Ook niet met een testrapport. Het blijft zoeken omdat het kind zich blijft ontwikkelen en omdat het niet standaard is. Het belangrijkste is denk ik een school die flexibel is en die mee wil denken. Ik heb zelf vroeger op een gewone basisschool gezeten en daar hebben ze nooit moeilijk gedaan over dat ik voorliep en ik heb daar gewoon een leuke schooltijd gehad. Het hoeft helemaal niet problematisch te gaan.



_________________
Dochter 08/2010
Dochter 07/2013
Online
 Profiel Stuur privébericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 Pagina 7 van 7 [ 124 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Vlinder42


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: