Het is nu 21 aug 2019, 03:23
 Pagina 17 van 26 [ 507 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 28 jan 2019, 21:35 
Volwassene

Geregistreerd: 20 sep 2018, 16:46
Berichten: 14
Sporadische schrijver en meelezer hier.

Vervelend zeg MrsB, ik hoop dat jullie handvaten vinden om je zoontje te helpen!

Verder klinkt het best ok bij de kleuters... Wij krijgen binnenkort - neem ik aan - de cito resultaten van ons zoontje. Ze waren van plan hem door te toetsen in januari en juf heeft een uur gesprek met IB-er ingepland dus dat zal daar wel op gebaseerd zijn. We vonden het net lekker rustig na veel gesprekken in het najaar. Onze zoon liep begin dit jaar ongeveer 3 jaar voor met lezen, taal en rekenen (groep 4 niveau). We dachten dat het even wat kalmer was, hij was erg bezig met vriendjes en speelafspraken. Maar recentelijk zit hij weer in een stroomversnelling. Leest ineens Pluk zelfstandig en lijkt het ook echt te begrijpen. Stelt vragen over wat nou half en kwart betekent. En waarom 7 gedeeld door 2 niet gewoon 3 of 4 kan zijn...

Hij gaat 1x per week de interne plusklas met kindjes t/m groep 5. Daar doen ze veel samenwerkingsspellen, althans daar horen we hem het meest over. Maar goed, hij blijft 4 dus de feedback is niet helemaal betrouwbaar. Het is bij ons duidelijk niet de bedoeling dat hij daar nog meer schoolse dingen leert. peers, samenwerken en plezier maken lijkt het devies.

Wat zouden jullie verwachten van de IB-er? Een nieuw gezicht voor ons, tot nu toe de juf en de meer= en hoogbegaafden coördinator gezien...


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 10 feb 2019, 22:39 
Volwassene

Geregistreerd: 18 jun 2018, 00:02
Berichten: 83
Pfff wij piekeren ons suf... de jongste geeft de laatste tijd steeds aan dat hij niet meer naar school wil (sinds nov in groep 1). Hij vindt het saai, het duurt te lang (schooldag), hij heeft steeds buikpijn en is weer enorm veel gaan broekpoepen (afgelopen dinsdag ben ik hem gaan ophalen bij het eerste ongelukje, hij heeft in totaal die dag 5x in zijn broek gepoept, de volgende nacht ook aantal keer gespuugd). Deel van de zorg is dat er overdag thuis met hem niets aan de hand lijkt, maar als je zelfs maar school noemt (bv voorbereiding op de volgende dag) dan begint hij gelijk te hoesten en zegt dat hij niet lekker is, moe is, buikpijn heeft etc. Zijn favoriete zinnetje is dan "maar wat nou als"... en dan volgt een negatieve gedachte. Hij ziet dus heel veel problemen, wil school vermijden en het vertaalt zich ook fysiek.

School zegt dat hij vooral steeds naar school moet blijven komen voor de structuur (en halve dagen hebben ze nooit iets van willen weten, ook niet toen hij net startte). Ze gaan daarbij volledig voorbij aan het probleem waar ik/we tegenaan lopen. Ze willen hem namelijk niet verschonen en ik begrijp dat ze daar nauwelijks tijd voor hebben. Alleen zit ik al een tijd met een burnout door de meer dan intensieve zorg voor middelste (thuiszitter) die geregeld naar therapie moet en heel veel begeleiding nodig heeft. Er is me zelfs al gevraagd om backup te regelen voor als ik even niet beschikbaar ben om hem te komen verschonen. Oma woont redelijk in de buurt, maar die heeft regelmatig ander kleinkind (3) bij haar. Dus die moet daar dan weer opvang voor regelen om naar school te kunnen komen. Ik vind het te belachelijk voor woorden om zoveel mensen te moeten inschakelen om 5 minuten te nemen om een kindje te verschonen. Ik ben er namelijk 20 minuten mee kwijt, oma zou er een half uur minimaal mee kwijt zijn (zolang ze geen andere oppas hoeft in te schakelen).
Het is erg verleidelijk om jongste nu (nog niet leerplichtig) voorlopig ook thuis te houden, voor ieders rust. Maar ja... daarmee lossen we het probleem niet op. Ik heb alleen helemaal geen idee waar te beginnen...
:(


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 10 feb 2019, 23:31 
Volwassene

Geregistreerd: 14 jan 2016, 13:58
Berichten: 1604
Kan je zoon niet zelf zijn natte kleren uit doen en schone kleren aandoen en het natte in een plastic zak? Ik vind het ook vreemd van school maar een half uur bezig te zijn is nog belabberder.

Vraag een gesprek aan met de ib'er en start het traject om te kijken wat hij nodig heeft op school._________________
Dochter 2014: Hoogbegaafd en hooggevoelig.
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 10 feb 2019, 23:44 
Volwassene
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 feb 2012, 15:21
Berichten: 4769
Capri, ik zou hier hele korte metten mee maken ( met school bedoel ik)
Als zij niet bereid zijn mee te denken ( bijvoorbeeld halve dagen naar school, of een halve ochtend zelfs) zou voor mij alles ophouden.

Mijn oudste had ook veel opstartproblemen, en juf heeft hierin een heel fijne, positieve rol gespeeld. Ze sloeg de plank even mis wat betreft de oorzaak ( zij dacht dat hij niet zindelijk was, en die conclusie trok ze al op de eerste wenochtend) maar ze heeft wel een heel duidelijk, heel helpend plan gemaakt. Wat wij konden uitvoeren omdat ik thuis werkte, en het dus ook daadwerkelijk mogelijk was hem om half 9 te brengen en om 10 uur te halen.

Maar ik vind de houding tegenover jullie en tegenover een jongste kleuter echt heel star, en ik zou de spanning van je kind echt heel serieus nemen. Het is potverdikkie een net startende kleuter. Wat verwacht ze dan?

Wat je zegt, hij is niet leerplichtig.
Hij hoeft niet elke dag naar school en ook geen hele dagen.
Ik zou ook buikpijn krijgen en gaan hoesten bij zoveel druk.

Geen idee wat jullie mogelijkheden zijn, maar ik zou er om te beginnen een goed gesprek aan wagen. Zoals het nu gaat, kan het sowieso niet voor je kind.

Sterkte!


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 01:39 
Volwassene

Geregistreerd: 18 jun 2018, 00:02
Berichten: 83
Nannet schreef:
Kan je zoon niet zelf zijn natte kleren uit doen en schone kleren aandoen en het natte in een plastic zak?


Het plassen gaat wel goed, maar een poepbroek is moeilijk te verschonen door kind zelf.
School zegt wel er geen druk op te willen leggen, maar in feite doen ze dat wel. Al is het alleen al door mij te verplichten hem steeds te komen verschonen. Kind voelt haarfijn aan wat voor belasting dat is voor mij, naast alle andere dingen die spelen.

School ziet het overigens als opvoedprobleem, ondanks dat wij al diverse keren hebben aangegeven bij jongste ook een ontwikkelingsvoorsprong te vermoeden. En dan heeft hij dus extra uitdaging nodig... Hij moet als het ware niet de kans krijgen om te zeggen dat het saai is, maar het nut van school inzien doordat het aanbod goed is. Met middelste hebben we dat ook gehad, die zei na een paar weken groep 1: ziezo nu ben ik wel genoeg naar school geweest. Vanaf dat moment vroeg hij me bijna dagelijks: hoe lang moet ik nog naar school? :roll:


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 01:58 
Volwassene

Geregistreerd: 14 jan 2016, 13:58
Berichten: 1604
Dit kan zo niet langer, heb je de mogelijkheid extern onderzoek te krijgen? Denken jullie aan een andere school?_________________
Dochter 2014: Hoogbegaafd en hooggevoelig.
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 09:46 
Volwassene

Geregistreerd: 18 jun 2018, 00:02
Berichten: 83
Nannet schreef:
Dit kan zo niet langer, heb je de mogelijkheid extern onderzoek te krijgen? Denken jullie aan een andere school?

Ja wij denken inderdaad aan een andere school. Mijn dochter staat op de wachtlijst voor fulltime hb onderwijs. Op diezelfde school is ook een groep 2-3 combi voor jonge kinderen met (vermoeden van) ontwikkelingsvoorsprong. We hopen dat jongste in die klas mag. Maar dan blijft zindelijkheid nog steeds een probleem. Het zou kunnen dat dat vanzelf over gaat als hij voldoende uitdaging krijgt, maar weten doe ik dat niet natuurlijk. Beetje kip ei verhaal.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 11:21 
Volwassene

Geregistreerd: 16 dec 2013, 10:15
Berichten: 3314
Capri, geen inhoudelijke reactie, maar wel een hart onder de riem steken. Wat een vervelende situatie voor je zoon en voor jullie. Ik duim voor jullie dat er snel twee plekjes op de HB school vrij zijn. Of in ieder geval dat er een andere fijne school in beeld komt en dat het snel beter gaat met je zoon.
Heel veel respect voor je hoe je dit allemaal draagt. Petje af! Een burn out is geen pretje en ik kan goed begrijpen dat je uitgeput bent. Maar wat een powermama! Zorg goed voor jezelf en ik hoop dat het forum voor jou een fijne plek is en blijft om je verhaal te doen._________________
Trotse moeder van drie prachtige dochters.
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 14:34 
Volwassene

Geregistreerd: 13 aug 2018, 23:46
Berichten: 46
Wat een vervelende situatie Capri. Ik herken de reactie van je kind wel op school, daar hebben wij ook mee te maken gehad. Voor mijn zoon werd school beter na het bijstellen van verwachtingen, aanbieden van meer uitdagingen tegelijk met anderen en uiteindelijk een versnelling.
Ik voel me echter ook geroepen om het op te nemen voor school wat betreft de poepbroeken. Dit kost veel tijd voor een juf om op te lossen, ze hebben de faciliteiten vaak niet en er staan tot 30 andere kleuters zonder juf. Een incidenteel ongelukje zal school waarschijnlijk kunnen en willen oplossen, maar niet 5 keer op een dag. Dat is super vervelend voor jullie en vooral jullie kind, maar niet onredelijk van school.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 14:56 
Volwassene

Geregistreerd: 14 jan 2016, 13:58
Berichten: 1604
Zijn het ongelukjes of was hij voor start van school ook al niet zindelijk?_________________
Dochter 2014: Hoogbegaafd en hooggevoelig.
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 15:08 
Volwassene

Geregistreerd: 08 apr 2017, 20:59
Berichten: 556
Ik begrijp wel dat het voor de school lastig is, maar ik kan me hier in de praktijk weinig bij voorstellen. Laten ze hem dan met zijn poepbroek zitten tot er iemand komt?? Misschien kan de juf hem elke 2 uur even naar de wc laten gaan en aandacht geven aan wanneer hij het wel goed doet._________________
2 dochters: 2010 en 2013
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 15:20 
Volwassene

Geregistreerd: 03 jan 2018, 11:21
Berichten: 40
Vlinder42 schreef:
Ik begrijp wel dat het voor de school lastig is, maar ik kan me hier in de praktijk weinig bij voorstellen. Laten ze hem dan met zijn poepbroek zitten tot er iemand komt?? Misschien kan de juf hem elke 2 uur even naar de wc laten gaan en aandacht geven aan wanneer hij het wel goed doet.


Dit vraag ik me ook af... Ik vind de reacties van school veel te kort door de bocht hoor. Er zit zo’n enorm groot stuk tussen ‘hij moet hele dagen naar school’ en ‘hij blijft thuis’, daar kan school toch prima in meedenken?

Update vanuit ons: Zoontje zit nog steeds thuis en is flink ziek geweest toen alle spanning eruit kwam. Daar is hij nu net een beetje overheen. We merken een achteruitgang in zijn gedrag van ongeveer 6-9 maanden thuis, dus de stress van de 2 ochtenden per week school was hem echt teveel. We wachten nog een ruime maand tot hij weer eens gaat kijken in groep 1._________________
Zoontje maart 2015
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 15:24 
Volwassene

Geregistreerd: 14 jan 2016, 13:58
Berichten: 1604
Ik denk dat je beter kunt wachten tot na de zomervakantie mrsbucket. Dan is de klas een stuk rustiger._________________
Dochter 2014: Hoogbegaafd en hooggevoelig.
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 15:44 
Volwassene

Geregistreerd: 08 apr 2017, 20:59
Berichten: 556
Mijn dochter had ook heel veel last van alle prikkels op school. Het lokaaltje was piepklein in een jaren 30 dependance gebouw van de school, volgepropt met kleuters, waaronder een aantal met grote gedragsproblemen. Wij zijn overgestapt naar een andere school. De voornaamste reden is dat deze school meer hb-ervaring heeft, maar het heeft zeker ook meegespeeld dat deze school een groot nieuw gebouw heeft, waar alleen al de gang waar de kleuters spelen 4x zo groot is als het hele kleuterlokaal van onze vorige school. Die fysieke ruimte heeft onze dochter veel goed gedaan. Dat ze zich een beetje terug kan trekken of ergens anders heen kan gaan als het haar te druk wordt of kinderen wat te wild zijn._________________
2 dochters: 2010 en 2013
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 16:15 
Volwassene

Geregistreerd: 18 jun 2018, 00:02
Berichten: 83
Eigenwijsneus schreef:
Een incidenteel ongelukje zal school waarschijnlijk kunnen en willen oplossen, maar niet 5 keer op een dag. Dat is super vervelend voor jullie en vooral jullie kind, maar niet onredelijk van school.


Zij stelden die eis dat ik zou komen verschonen al toen er sprake was van 1x in de maand een ongelukje. De directeur maakte het nog bonter: geen ongelukjes toegestaan, want dat betekent niet zindelijk, dus niet naar school.

Maar ik heb al eerder aangegeven dat ik echt wel begrijp dat de juf niet steeds kan verschonen. Ze moeten alleen begrijpen dat voor mij hetzelfde geldt. Ik kan niet op 2 plaatsen tegelijk zijn.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 16:16 
Volwassene

Geregistreerd: 18 jun 2018, 00:02
Berichten: 83
Vlinder42 schreef:
Ik begrijp wel dat het voor de school lastig is, maar ik kan me hier in de praktijk weinig bij voorstellen. Laten ze hem dan met zijn poepbroek zitten tot er iemand komt?? Misschien kan de juf hem elke 2 uur even naar de wc laten gaan en aandacht geven aan wanneer hij het wel goed doet.

Ze laten hem inderdaad zitten met een vieze broek tot ik het kom oplossen.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 16:18 
Volwassene

Geregistreerd: 18 jun 2018, 00:02
Berichten: 83
Nannet schreef:
Zijn het ongelukjes of was hij voor start van school ook al niet zindelijk?

Zoals ik al omschreef, gaat het hier om een forse terugval. Hij was wel zindelijk.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 16:23 
Volwassene

Geregistreerd: 18 jun 2018, 00:02
Berichten: 83
Dee85 schreef:
Capri, geen inhoudelijke reactie, maar wel een hart onder de riem steken. Wat een vervelende situatie voor je zoon en voor jullie. Ik duim voor jullie dat er snel twee plekjes op de HB school vrij zijn. Of in ieder geval dat er een andere fijne school in beeld komt en dat het snel beter gaat met je zoon.
Heel veel respect voor je hoe je dit allemaal draagt. Petje af! Een burn out is geen pretje en ik kan goed begrijpen dat je uitgeput bent. Maar wat een powermama! Zorg goed voor jezelf en ik hoop dat het forum voor jou een fijne plek is en blijft om je verhaal te doen.

Dankjewel Dee!


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 17:04 
Volwassene
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 feb 2012, 15:21
Berichten: 4769
Capri schreef:
Eigenwijsneus schreef:
Een incidenteel ongelukje zal school waarschijnlijk kunnen en willen oplossen, maar niet 5 keer op een dag. Dat is super vervelend voor jullie en vooral jullie kind, maar niet onredelijk van school.


Zij stelden die eis dat ik zou komen verschonen al toen er sprake was van 1x in de maand een ongelukje. De directeur maakte het nog bonter: geen ongelukjes toegestaan, want dat betekent niet zindelijk, dus niet naar school.

Maar ik heb al eerder aangegeven dat ik echt wel begrijp dat de juf niet steeds kan verschonen. Ze moeten alleen begrijpen dat voor mij hetzelfde geldt. Ik kan niet op 2 plaatsen tegelijk zijn.


Precies dat. Het is een probleem van beide partijen, en dus moeten beide partijen bijdragen aan een oplossing. Wel heel makkelijk om dit zo af te schuiven op de ouders.
Aan de andere kant spreekt het zichzelf ook tegen, want hij moet wel op school komen. Maar dat is dus heel bizar, want volgens hen is hij niet zindelijk, en niet zindelijk is niet welkom. Beetje scheef als je het mij vraagt.

Daarnaast heeft zijn niet zindelijk zijn alles te maken met school. Dus zal school ook mee moeten denken over een plan, of ze het nu leuk vinden of niet.
En ten derde.......we hebben het hier over een pas gestarte jongste kleuter. Ik ben gespecialiseerd in onderwijs aan het jonge kind, en geloof me, deze handelswijze leer je nergens hoor, van niemand.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Groep 1 2018/2019.
BerichtGeplaatst: 11 feb 2019, 17:07 
Volwassene

Geregistreerd: 14 jan 2016, 13:58
Berichten: 1604
Capri schreef:
Nannet schreef:
Zijn het ongelukjes of was hij voor start van school ook al niet zindelijk?

Zoals ik al omschreef, gaat het hier om een forse terugval. Hij was wel zindelijk.

Wat is hun motivatie om over opvoeding te hebben dan? Zij zijn nu flink in gebreken._________________
Dochter 2014: Hoogbegaafd en hooggevoelig.
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 Pagina 17 van 26 [ 507 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Volgende


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: