Het is nu 24 maart 2018, 05:11
 Pagina 2 van 2 [ 25 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Meisje gaat niet naar leidsters en wordt niet gezien
BerichtGeplaatst: 27 jan 2018, 18:13 
Volwassene

Geregistreerd: 18 feb 2017, 13:49
Berichten: 16
Een bevriende onderwijzer, op een school die regionaal bekend staat om haar plus klassen en specialisatie op hoogbegaafde kinderen, heeft het gespreksverslag van de evaluatie van de peuterspeelzaal gelezen.

Haar indruk als leerkracht was heel anders dan hoe wij het als ouders beleefd hadden. Zij zei dat ze juist door dit verslag de boodschap kreeg "dit kind heeft een ontwikkelingsvoorsprong" en "wees alert op het ontwikkelen van faalangst". Er staat nergens in dit verslag "de ouders maken zich zorgen"; juist dit zinnetje wekt vaak de indruk dat de ouders aan het pushen zijn en teveel van het kind verwachten. Dus wat dat betreft is het goed dat onze zorgen als ouders niet aan bod komen.

De leerkracht vond het bijzonder om van een kind van deze leeftijd, een gespreksverslag te zien waarin al zo duidelijk de ontwikkelingsvoorsprong naar voren komt. Dit maakt de toekomstige peuterspeelzaal allert en kan zorgen dat ons kind de goede begeleiding krijgt en dat de peuterspeelzaal niet eerst een halfjaar hoeft te kijken of meisje wel echt een ontwikkelingsvoorsrong heeft.

Volgens de leerkracht is de nieuwe peuterspeelzaal niet de oude peuterspeelzaal. De nieuwe peuterspeelzaal hoeft niet met de ideeën dat meisje zich aan de normaal begaafde kinderen moet aanpassen en dat opdrachten op haar niveau niet nodig zijn besmet te worden; ook niet door een gespreksverslag of door een warme overdracht.

We gaan het nog even met onze gezinscoach overleggen (ze weet wel het één en ander over hoogbegaafdheid maar is niet vanwege die reden bij ons). We nemen de zienswijze van deze bevriende leerkracht mee. Ook het idee van dit forum dat we ook kunnen kiezen om toch geen warme overdracht te doen en/of dit gespreksverslag niet te laten lezen nemen we mee in onze overwegingen.

De afweging om meisje snel weg te halen, zoals ook hier op dit forum ons is aangeraden, blijft ook door ons hoofd spoken. Daar tegenover staat dat een goed afscheid ook belangrijk is en dat we het meisje gunnen om haar verjaardag in een vertrouwde omgeving te kunnen vieren. Meisje is in haar rollenspellen veel bezig met verjaardagen. Ze kijkt er naar uit om bij haar peuterspeelzaal te trakteren. Meisje is binnen twee weken jarig, het plan is dat ze de dag na haar verjaardag trakteert en afscheid neemt. Dit gunnen we haar en willen we ook niet van haar afnemen. Dus ze heeft nog hooguit twee weken last van haar oude peuterspeelzaal; ook dit nemen we in onze overwegingen mee.

We gaan sowieso ons best doen om te zorgen dat de nieuwe peuterspeelzaal en daarna basisschool een goede omgeving voor meisje worden; een plaats waar ze gelukkig kan zijn en zich goed kan ontwikkelen.
Daarnaast gaan we buiten de peuterspeelzaal/basisschool op zoek naar peermaatjes.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Meisje gaat niet naar leidsters en wordt niet gezien
BerichtGeplaatst: 30 jan 2018, 18:56 
Volwassene

Geregistreerd: 22 dec 2017, 11:28
Berichten: 18
Natuurlijk vindt je dochter het niet fijn dat ze in de peuterspeelzaal nog in een luier moet plassen. Eenmaal kinderen zindelijk zijn hoeft dit ook helemaal niet. Ook wat het spelen op de speelplaats betreft vind ik dat dit behoorlijk verkeerd aangepakt wordt. Sommige kinderen hebben wat extra motivatie nodig om met anderen te spelen. Ik weet eerlijk gezegd niet of die begeleiders iets van opvoedkunde kennen! Ik zou het hier zeker niet bij laten en de begeleiders of verantwoordelijke hierover aanspreken. Je hoeft je zeker geen zorgen te maken dat je een moeder bent die komt zeuren. Jij legt de verantwoordelijkheid over je kind voor een paar dagen (of halve dagen) bij de peuterspeelzaal en dan vind ik dat je meer dan recht hebt om hen erover aan te spreken als er iets niet helemaal loopt zoals jij dat wilt.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Meisje gaat niet naar leidsters en wordt niet gezien
BerichtGeplaatst: 30 jan 2018, 20:22 
Volwassene

Geregistreerd: 14 jan 2016, 12:58
Berichten: 1183
Heb je al gekeken bij klachtenloket kinderopvang? Ik zag het vandaag bij onze opvang hangen en moest aan je denken. Misschien heb je er iets aan.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Meisje gaat niet naar leidsters en wordt niet gezien
BerichtGeplaatst: 14 maart 2018, 16:31 
Volwassene

Geregistreerd: 18 feb 2017, 13:49
Berichten: 16
Even een update. Meisje gaat nu een week naar de psz in de nieuwe woonplaats. Ik heb een goede eerste indruk. Ze gaat er met plezier heen, de werkjes zien er hetzelfde uit als thuis. Niet meer alleen een krastekening. Andere kinderen vindt ze nog spannend, zoals ze zelf zegt, want ze praten zo hard.
Ze zegt zelfs tegen de juf dat die haar Barbie in de verkeerde tas doet. Die veiligheid voelt ze dus gewoon nu al. De juf twijfelt wel of ze een heel jaar op de psz op haar plek gaat zijn, en mogelijk al eerder een samenwerking op willen zetten met de basisschool.
Ik vrees dat mijn meisje straks lezend naar de basisschool gaat. Op de psz staat op de kast, kast. op een stoel stoel etc. Mijn dochter kent al lang letters. Papa-letter, mama-letter, oma-letter etc. Nu vraag ze dus naar alle woorden die ze ziet. Wat staat daar?


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Meisje gaat niet naar leidsters en wordt niet gezien
BerichtGeplaatst: 14 maart 2018, 18:22 
Volwassene

Geregistreerd: 11 feb 2018, 21:46
Berichten: 56
Wat fijn dat het beter gaat met je dochter op de nieuwe psz! Ik wil even reageren omdat ik herken dat onze oudste dochter ook sinds kort aan het lezen is. Ze begon op dezelfde manier als jij beschrijft. Ze kende al een hele tijd de letters en koppelde deze dan aan een woord, zoals de m dan mama, de s van sinterklaas etc. Toen begon ze met woorden, wat staat daar? Ze begon toen te lezen op woordbeeld, dus ze herkent het woord als geheel en hakt of plakt dit niet. In een gemakkelijk boekje kon ze zo al wat zinnetjes lezen. Puur op woordbeeld dus, ze kon de letters afzonderlijk wel benoemen (van een nieuw woord) maar vond het moeilijk om dit dat samen te voegen tot een woord. Sinds kort is dat kwartje ineens gevallen en nu gaat ze erg snel. Ze leest nu vrij gemakkelijk avi start boekjes/M3. Ons meisje zal dus ook lezend naar de basisschool gaan na de zomervakantie._________________
Dochter juli 2014
Dochter mei 2016
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 Pagina 2 van 2 [ 25 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: